Entreprenörskapsskolan Corkscrew med inriktning mot turism i Exeter, England

Under fyra veckor fick jag genom min skola Frans Schartau Handelsinstitut åka till Exeter som ligger i sydvästra England. Vi som åkte blev som pionjärer för den här utbildningen, inom ca 3 veckor från att vi fick veta om utbildningen till att vi var på plats, fick vi bland annat fick skriva CV och personligt brev till skolan samt boka flygbiljetter. Allt gick väldigt fort, från att vi fick beskedet att vi skulle få åka.

Jag hade mina tankar men kunde inte ana hur kul och lärorikt det här skulle bli! Jag och mina skolkamrater från Sverige fick bo hos värdfamiljer och mellan kl 9 – 17 var vi i skolan på vardagarna. Veckorna var strukturerade med olika teman varje vecka. Vi fick under dessa veckor arbeta med klienter från olika branscher samt arbeta med att utveckla våra egna affärsidéer som vi hade. Vecka 1 var det uppstart att spåna på våra affärsidéer och uppstart av projektarbete, Vecka 2 fick vi gå in mer på djupet om hur bra våra affärsidéer var och vad som kunde göras bättre, Vecka 3 fick vi bland annat göra en egen logga och bygga en hemsida och vecka 4 som var slut veckan var det dags att presentera våra resultat till klienterna och på torsdagen samma vecka hade vi Pitch Night, många kanske har sett det populära tv programmet “Dragon´s Den”, det var precis det vi fick uppleva! Vi fick 5 minuter på oss att sälja in vår affärsidé och därefter skulle vi “grillas” av olika dragon´s men i det här fallet var det bears. Denna dag var det blandade känslor, det var spännande men man var nervös för vad dessa bears skulle ta emot det här. Hur gick det för mig? Jag sålde in Stockholms skärgård mot den engelska marknaden och fick engelsmän att bli intresserade av vår underbara skärgård!

Entreprenörskapsskolan i Exeter som ligger i vackra Devon området betyder mycket för mig och jag rekommenderar dig att ta chansen att åka utomlands och göra sådana här saker, du lär dig mycket av andra kulturer samtidigt som du får ett minne för livet! Vad lärde jag mig om entreprenörskap? Det är inte så svårt att komma igång med att utveckla  sin affärsidé, genom att åka på sådana här utbildningar har man sen alla verktyg för att göra sin affärsidé till verklighet.

Idag är jag ambassadör för entreprenörskapsskolan Corkscrew i Exeter och älskar att berätta för andra om varför man ska åka på sådana här resor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s